Bart Fockaert

ondervoorzitter AAFV

3de dan Aikikai So Hombu

Geïnspireerd door de actie films van Steven Seagal besloot ik in 2002 een proefles aikido te gaan volgen. Dit beviel me zo goed dat ik onmiddellijk besloot om dit te blijven doen en ondertussen al meer dan 20 jaar. De eerste jaren beoefende ik aikido en aikijutsu, maar na enkele jaren trainen werd me duidelijk dat mijn echte passie bij het aikido lag.

Ik trainde gemiddeld 3 keer per week aangevuld met stages in binnen en buitenland en in 2008 reisde ik voor de eerste keer naar Hombu dojo in Tokyo Japan. Ondertussen, anno 2023, ben ik al 6 keer in Japan geweest om daar van de grootmeesters onderricht te krijgen. Het is altijd zeer leuk en interessant om daar terug te keren, 5 u per dag te kunnen trainen onder leiding van Doshu Moriteru Ueshiba en grootmeetsers zoals Osawa Sensei, Kuribayashi Sensei, Kumazawa Sensei en nog vele anderen om me zo verder te bekwamen in de fantastische krijgskunst aikido.

In 2012 behaalde ik mijn zwarte gordel Shodan Aikikai in 2014 volgde mijn 2 de dan aikikai en in 2017 behaalde ik mijn Sandan of 3 de dan aikikai.

In 2015 besloot ik om mijn eigen dojo te beginnen, waar ik les geef aan kinderen vanaf 5 jaar jongeren en volwassenen. Hier deel ik mijn kennis met veel passie aan iedereen die openstaat om deze unieke Japanse krijgskunst te leren.

In 2011 ontmoete ik mijn huidig leraar Sensei Wim van Gils 6 de Dan Aikikai bij wie ik op regelmatige basis lessen volg in zijn dojo’s en op stage’s. Onder zijn deskundige leiding en motivatie kon ik me verder ontwikkelen in het aikido en hoop dit nog vele jaren verder te kunnen doen.