Wim Van Gils

voorzitter AAFV

6de dan Aikikai So Hombu

Wim Van Gils is geboren te Turnhout op 6 januari 1972.

Ik kende aikido niet, maar volgens mijn vriend was het wel iets voor mij … en inderdaad ik kwam na een les tot het besluit dat dit was wat ik zocht. De sfeer in de dojo en de overgave van mijn eerste leraar Antonio Defrancesco waren zeer intens.

Sensei Van Gils beoefent sinds 1989 aikido. In de eerste aikido jaren kreeg hij les van Sensei Antonio Defrancesco, 3e dan aikido. Omdat deze trainingen alleen in het weekend waren beoefende hij door de week aiki-budo en kobudo bij Sensei Jan Janssens Technisch directeur (IMAF- Europa). In 1995 ontmoette Wim Wilko Vriesman tijdens de Paasstage van Sensei Tissier te Parijs. Tijdens deze stage werd duidelijk dat deze manier van het aikido benaderen heel veel voor hem zou gaan betekenen.

Sensei Tissier gaf een duidelijk beeld hoe aikido kon en moest werken. Vanaf toen bezocht Wim de maandelijkse stages te Amsterdam o.l.v. Sensei Vriesman en de maandelijkse stage van Sensei Tissier. De zomerstages en de weekendstages in onze buurlanden werden een deel van zijn vakanties en gezinsleven. Na twee jaar intensief trainen op een doorgedreven niveau bij Sensei Tissier en Sensei Vriesman behaalde hij in 1997 zijn shodan onder de vleugels van Sensei Vriesman. In 1999 behaalde Wim zijn Nidan en in juni 2002 Sandan. Na vele intensieve en uitslovende aikidotrainingen en veel reizen werd hij aangesteld door Sensei Tissier als technisch verantwoordelijke voor de lijn Tissier in Vlaanderen. Vanaf dat moment werd het tijd om te splitsen van de Nederlandse Aikido Foundation en aan te sluiten bij de Vlaamse Aikido Vereniging en een eigen dojo te openen in Turnhout.

Het verlangen om in een eigen dojo les te geven en er een vaste kern aikidoka’s op te leiden was een droom waar Sensei Van Gils voor werkte en het aikido verspreiden en de toewijding nastreven. Toen er in april 2004 een ruimte vrij kwam in Turnhout “het hart van de kempen” heeft Sensei Van Gils zijn kans gegrepen en er een dojo ingericht. In augustus 2004 behaalde Wim zijn 4de dan tijdens de zomerstage met Sensei Tissier in Wegimont. In 2012 ontving hij zijn 5de dan en in januari 2018 zijn 6de tijdens de Kagami Baraki vanuit Japan.